Program Bilgileri

Program Bilgileri
Kuruluş Turizm Fakültesi, Giresun Üniversitesi Senatosunun 20.09.2012 tarih ve 73-3 Karar Sayılı talebi üzerine, 16 Mayıs 2013 tarih ve 28649 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2013/4624 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü 2020-2021 eğitim- öğretim yılı güz yarıyılında, öğrenci alarak lisans eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.
Kazanılan Derece Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı), derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4,00 üzerinden en az 2,0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında lisans diploması verilir.
Derecenin Düzeyi Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları AYT sınavı sonucuna göre sözel puan türünden adaylar kabul edilecektir.
Önceki Öğrenmenin Tanınması Hakkında Kurallar Giresun Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. İlgili yüksekokul/fakülte/enstitü yönetim kurulu tarafından ders içeriğinin onaylanması ve süresi içinde başvurulması durumunda öğrenciler, derslerden muaf tutulacaktır.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları             Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek.
Program Profili                Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün amacı konaklama ve yiyecek-içecek işletmeleri için nitelikli yönetici şefler (aşçılar) yetiştirmektedir. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler, biri İngilizce olmak üzere iki yabancı dil, bilgi teknolojileri, turizm sektörü ve turizm işletmeleri, modern işletmecilik ve yöneticilik, Türk mutfağı, uluslar arası mutfaklar, beslenme ilkeleri, gıda bilimi ve teknolojisi, yiyecek-içecek üretimi ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılmaktadır.
Mezunların İstihdam Profilleri             Program mezunları turizm endüstrisinin üretim, pazarlama, araştırma-geliştirme, yönetim gibi değişik alanlarında iş olanağı bulabilmektedir. Ayrıca KPSS’den gereken puanı almaları durumunda kamu kurum ve kuruluşlarında da çalışabilmektedirler.
Üst Derece Programlarına Geçiş      Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli “Ders Öğretim Planında ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.
Mezuniyet Koşulları Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek.
Çalışma Şekli Tam Zamanlı
Adres ve İletişim Bilgileri Adres: Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Uğurca Mahallesi Yayla/5 Sokağı Dış Kapı no: 3 PK:28902 Keşap Giresun Telefon: +90 454 310 1875 Faks: +90 454 310 1880 E-Posta: turizm@giresun.edu.tr
Bölüm Olanakları Fakültemizde Rekreasyon Yönetimi bölümü ile birlikte kullanılan yeteri sayı ve kapasitede teorik ve uygulamalı dersler için sınıfları ile açık ve kapalı etkinlik alanları bulunmaktadır. Ayrıca Uygulama alanı olarak 2 adet uygulama mutfağı, 1 adet yemek pişirim alanı, 1 adet yemek servis alanı ve 1 adet bilgisayar laboratuvarı vardır.