Genel Bilgiler

Program Hakkında
Turizm Fakültesi bünyesinde yer alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün temel amacı; uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; Ulusal ve Uluslararası Mutfak Kültürü konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştirmektir. Dört yıllık lisans eğitimi süresince öğrencilere en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının incelikleri öğretilmekte, iş hayatında ihtiyaç duyacakları iletişim ve yönetim becerileri kazandırılmaktadır. Bölümde eğitim dili Türkçe olup; öğrencilere zorunlu (İngilizce) ve seçmeli (Almanca, Rusça) yabancı dil öğrenme imkânı da sunulmaktadır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde; Gastronomi Tarihi, Türk Mutfak Kültürü, Osmanlı Mutfağı ve Uluslararası Mutfakta öne çıkan ülkelerin Mutfak Kültürleri ile ilgili teorik ve uygulamalı dersler bulunmaktadır. Ayrıca, Türk Mutfağının uluslararası alanda en iyi şekilde temsil edilebilmesi ve tanıtılmasına yönelik akademik çalışmalar da yapılmaktadır. Öte yandan; yöresel yemeklerin tarihçesi ve özgün tarifleri de öğretilmektedir. Program sonunda öğrenciler, yiyecek içecek işletmelerinde yönetici olabilmenin yanında, kendi işletmelerini kurabilmeye yönelik bilgi birikimine de sahip olacaklardır. Başarılı öğrenciler için akademik kariyere yönelik imkânlar da sunulmaktadır.

Vizyonumuz
Gastronomi alanında Türkiye’de ve dünyada; bilimi önceleyen, yerel kültüre bağlı ve koruyup-geliştirmeye istekli, yenilikleri takip eden ve evrensel etik ilkelerine saygılı yetişen bireyleri ile birlikte Türk mutfağının geliştirilmesinde öncü ve yenilikler getiren tanınırlığı yüksek bir bölüm olmak.

Misyonumuz
Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak gastronomi bilim dalının ve Türk mutfağının gelişimine katkı sağlamak üzere; Türk ve dünya mutfaklarına aşina, mutfağa ve yemek kültürüne hâkim, evrensel etik ilkelerine bağlı öğrenciler yetiştirmek, bu doğrultuda eğitim vermek, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunmak, bilimsel projeler gerçekleştirmek ve ulusal ve uluslararası bilimsel toplantıları düzenlemek.