T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ/TURİZM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAM ÇIKTILARI | ||
TYYÇ Yeterlilikler | PROGRAM ÇIKTILARI | PROGRAM OUTCOMES |
BİLGİ/KNOWLEDGE | Gastronomi alanındaki güncel bilgilere ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur. | Gains up-to-date, advanced theoretical and practical knowledge in the field of gastronomy. |
BECERİ/SKILLS | Gastronomi ile ilgili temel değer ve ilkeleri izleyebilme, bunlara uygun davranabilme; iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olabilme. | Being able to follow the basic values and principles related to gastronomy and acting in accordance with them; To have sufficient knowledge and awareness about occupational safety, worker health, social security rights, quality control and management. |
Gastronomi alanında faaliyet gösteren örgütlerin iç ve dış çevrelerindeki değişimleri takip eder, akılcı analizler yapar, yorumlar, karar verir ve değişimlere uyum sağlar. | Follows the changes in the internal and external environments of organizations operating in the field of gastronomy, makes rational analyses, interprets, makes decisions and adapts to the changes. | |
YETKİNLİKLER/COMPETENCE Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği / Competence to Work Independently and Take Responsibility |
Gastronomi alanı ile ilgili hizmet süreçlerini, tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir ve hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm önerir. | It carries out, evaluates and develops service processes related to the field of gastronomy in line with consumer needs and requests and in a way that satisfies the consumer, and offers solutions to problems that will affect the service process. |
Gastronomi alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan problemleri çözer içinde bulunduğu ekipte sorumluluk alır. | She solves the problems encountered in applications related to the field of gastronomy and takes responsibility in her team. | |
Gıda bilimi, beslenme ilkeleri ve gıda kalite kontrolü konusunda bilgi sahibi olur. | Have knowledge about food science, nutritional principles and food quality control. | |
YETKİNLİKLER/COMPETENCES Öğrenme Yetkinliği / Learning Competence | Bir yiyecek içecek işletmesinin maliyet kontrolü, menü maliyeti ve fiyatlandırmasını yapabilir. | Can perform cost control, menu costs and pricing of a food and beverage business. |
Ulusal ve yabancı mutfaklar konusunda bilgi sahibi olur. | Gains knowledge about national and foreign cuisines. | |
Yiyecek içecek işletmesindeki bütün araç ve gereçlerin kullanımı hakkında bilgi sahibi olur. | Have knowledge about the use of all tools and equipment in the food and beverage business. | |
YETKİNLİKLER/COMPETENCES İletişim ve Sosyal Yetkinlik / Communication and Social Competence | Gastronomi ile ilgili gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, uygulamada ve mesleğinde kullanır. | It follows the developments and practices related to gastronomy and uses them in practice and in her profession. |
Gastronomi alanında yürütülen projelerde katılımcı olarak görev alarak, projenin hedeflerine uygun sorumluluk alabilir ve proje yürütebilir. | By taking part as a participant in projects carried out in the field of gastronomy, one can take responsibility and carry out projects in accordance with the objectives of the project. | |
astronomi alanı ile ilgili rapor hazırlar, bilgi, tartışma ve analizleri uzmanlara ve alan dışındakilere sunar. | It prepares reports on the field of gastronomy and presents information, discussions and analysis to experts and those outside the field. | |
Hizmet alanı, iş ve mesleği ile ilgili olarak bir yabancı dilde an az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde yenilikleri takip eder ve iletişim kurar. | Follows innovations and communicates in a foreign language at least at the European Language Portfolio A2 General Level related to the field of service, business and profession. | |
Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olur. | Have sufficient awareness about the universality of social rights, social justice, quality culture and protection of cultural values, environmental protection, occupational health and safety. | |
YETKİNLİKLER/COMPETENCES - Alana Özgü Yetkinlik / Field Specific Competence | Bir yiyecek içecek işletmesini etkin bir şekilde yönetebilecek yönetim teorilerini ve uygulamalarını bilir ve uygular. | Knows and applies management theories and practices to effectively manage a food and beverage business. |
Gastronomi alanı ile ilgili toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder. | Acts in accordance with social, scientific, cultural and ethical values related to the field of gastronomy. |