Ders Katalogları

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI DERSLERİ
                                                                                                                                                                                                 D: Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
BİRİNCİ SINIF
1. Dönem (Güz)
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS  
GSM-101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 0 0 3  
GSM-115 BESLENME İLKELERİ Zorunlu 3 0 0 4  
GSM-109 GASTRONOMİYE GİRİŞ Zorunlu 3 0 0 5  
GSM-105 İNGİLİZCE-I Zorunlu 6 0 0 6  
GSM-113 İŞ GÜVENLİĞİ ve İLK YARDIM Zorunlu 2 0 0 3  
GSM-117 MATEMATİK Zorunlu 3 0 0 4  
GSM-103 TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 0 0 3  
UNISEC-1 ÜNİVERSİTE SEÇMELİ - I Seçmeli 2 0 0 2  
Toplam 23 0 0 30  
 
2. Dönem (Bahar)
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS  
GSM-102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 0 0 3  
GSM-116 FİNANSAL OKURYAZARLIK Zorunlu 3 0 0 3  
GSM-120 GENEL İŞLETME Zorunlu 3 0 0 5  
GSM-118 GIDA GÜVENLİĞİ ve MUTFAK HİJYENİ Zorunlu 3 0 0 4  
GSM-106 İNGİLİZCE-II Zorunlu 6 0 0 6  
GSM-110 MUTFAK TERMİNOLOJİSİ Zorunlu 2 0 0 3  
GSM-108 TURİZME GİRİŞ Zorunlu 3 0 0 3  
GSM-104 TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 0 0 3  
Toplam 23 0 0 30  
İKİNCİ SINIF
3. Dönem (Güz)
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS  
GSM-209 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ Zorunlu 3 0 0 3  
GSM-201 MESLEKİ İNGİLİZCE-I Zorunlu 4 0 0 6  
GSM-217 MUHASEBE Zorunlu 3 0 0 3  
GSM-205 MUTFAK YÖNETİMİ Zorunlu 3 0 0 4  
GSM-219 SERVİS TEKNİKLERİ Zorunlu 2 1 0 4  
GSM-203 TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI-I Zorunlu 2 2 0 6  
GSM-215 YÖNETİM ve ORGANİZASYON Zorunlu 3 0 0 4  
Toplam 20 3 0 30  
 
4. Dönem (Bahar)
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS  
GSM-220 ÇAĞDAŞ YÖNETİM TEKNİKLERİ Zorunlu 3 0 0 4  
GSM-208 MENÜ PLANLAMA Zorunlu 2 0 0 3  
GSM-202 MESLEKİ İNGİLİZCE-II Zorunlu 4 0 0 6  
GSM-216 PAZARLAMA Zorunlu 3 0 0 4  
GSM-204 TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI-II Zorunlu 2 2 0 6  
GSM-218 YİYECEK İÇECEK İŞLERİ MALİYET ANALİZİ Zorunlu 3 0 0 3  
GSM-210 YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMİ Zorunlu 1 2 0 4  
Toplam 18 4 0 30  
ÜÇÜNCÜ SINIF
5. Dönem (Güz)
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS  
GSM-307 ANADOLU MUTFAĞI-I Zorunlu 2 2 0 5  
GSM-301 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Zorunlu 3 0 0 3  
GSM-303 MESLEKİ İNGİLİZCE-III Zorunlu 4 0 0 6  
GSM-305 UNLU MAMULLER VE PASTACILIK-I Zorunlu 2 2 0 6  
GASMSSEC-V GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ-V Seçmeli - - - 6  
GASMSSEC-YDIL-V GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ-V Seçmeli - - - 4  
Toplam 11 4 0 30  
 
6. Dönem (Bahar)
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS  
GSM-308 ANADOLU MUTFAĞI-II Zorunlu 2 2 0 5  
GSM-302 İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK Zorunlu 3 0 0 3  
GSM-304 MESLEKİ İNGİLİZCE-IV Zorunlu 4 0 0 6  
GSM-306 UNLU MAMULLER VE PASTACILIK-II Zorunlu 2 2 0 6  
GASMSSEC-VI GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ-VI Seçmeli - - - 6  
GASMSSEC-YDIL-VI GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ-VI Seçmeli - - - 4  
Toplam 10 4 0 30  
DÖRDÜNCÜ SINIF
7. Dönem (Güz)
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS  
GSM-403 DÜNYA MUTFAĞI-I Zorunlu 2 2 0 5  
GSM-401 MESLEKİ İNGLİZCE-V Zorunlu 4 0 0 6  
GASMSSEC-VII GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ-VII Seçmeli - - - 15  
GASMSSEC-YDIL-VII GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ-VII Seçmeli - - - 4  
Toplam 6 2 0 30  
 
8. Dönem (Bahar)
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS  
GSM-404 DÜNYA MUTFAĞI-II Zorunlu 2 2 0 5  
GSM-402 MESLEKİ İNGLİZCE-VI Zorunlu 4 0 0 6  
GASMSSEC-VIII GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ-VIII Seçmeli - - - 15  
GASMSSEC-YDIL-VIII GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ-VIII Seçmeli - - - 4  
Toplam 6 2 0 30  
-
ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERSLERİ- 1. Dönem (1 Ders seçilir)
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS  
IAD101 İŞ AHLAKI VE DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 2  
KAH101 KADIN VE AİLE HAYATI Seçmeli 2 0 0 2  
KRY101 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 1 0 0 2  
TCE101 TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ Seçmeli 2 0 0 2  
-fd
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ DERSLERİ- 5. Dönem (2 Ders seçilir)
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS  
GSM-309 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ Seçmeli 3 0 0 3  
GSM-311 GIDA SATIN ALMA Seçmeli 3 0 0 3  
GSM-313 DENİZ MAHSULLERİ Seçmeli 1 2 0 3  
GSM-315 İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ Seçmeli 1 2 0 3  
GSM-317 SOĞUK MUTFAK UYGULAMALARI Seçmeli 1 2 0 3  
-
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ DERSLERİ-5. Dönem (1 ders seçilir)
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS  
GSMSEC-301 RUSÇA-I Seçmeli 4 0 0 4  
GSMSEC-303 İTALYANCA-I Seçmeli 4 0 0 4  
GSMSEC-305 İSPANYOLCA-I Seçmeli 4 0 0 4  
GSMSEC-307 ALMANCA-I Seçmeli 4 0 0 4  
-
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ DERSLERİ-6. Dönem (2 Ders seçilir)
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS  
GSM-310 İLERİ EKMEK VE PASTACILIK UYGULAMALARI Seçmeli 1 2 0 3  
GSM-312 İÇECEK TEKNOLOJİSİ Seçmeli 1 2 0 3  
GSM-314 GASTRONOMİ COĞRAFYASI Seçmeli 2 1 0 3  
GSM-316 VEJETERYAN VE VEGAN MUTFAK Seçmeli 1 2 0 3  
GSM-318 MEKAN TASARIMI VE KONSEPT GELİŞTİRME Seçmeli 1 2 0 3  
-
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ DERSLERİ-6. Dönem (1 ders seçilir)
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS  
GSMSEC-302 RUSÇA-II Seçmeli 4 0 0 4  
GSMSEC-304 İTALYANCA-II Seçmeli 4 0 0 4  
GSMSEC-306 İSPANYOLCA-II Seçmeli 4 0 0 4  
GSMSEC-308 ALMANCA-II Seçmeli 4 0 0 4  
-
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ DERSLERİ-7. Dönem (3 Ders seçilir)
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS  
GSM-405 OSMANLI SARAY MUTFAĞI Seçmeli 1 2 0 5  
GSM-407 GİRİMŞİLİK Seçmeli 3 0 0 5  
GSM-409 YEME İÇME SEKTÖRÜNDE YENİ EĞİLİMLER Seçmeli 1 2 0 5  
GSM-411 YEMEĞİN KÜLTÜREL TARİHİ Seçmeli 3 0 0 5  
GSM-413 GRUP DİNAMİĞİ VE LİDERLİK Seçmeli 3 0 0 5  
GSM-415 DOĞU KARADENİZ'İN YEREL DEĞERLERİ Seçmeli 1 2 0 5  
GSM-417 ŞEKER SÜSLEME VE ÇİKOLATA YAPIMI Seçmeli 1 2 0 5  
-
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ DERSLERİ-7. Dönem (1 ders seçilir)
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS  
GSMSEC-401 RUSÇA-III Seçmeli 4 0 0 4  
GSMSEC-403 İTALYANCA-III Seçmeli 4 0 0 4  
GSMSEC-405 İSPANYOLCA-III Seçmeli 4 0 0 4  
GSMSEC-407 ALMANCA-III Seçmeli 4 0 0 4  
-
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ DERSLERİ-8. Dönem (3 Ders seçilir)
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS  
GSM-406 YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI Seçmeli 1 2 0 5  
GSM-408 ÇAY VE KAHVE KÜLTÜRÜ Seçmeli 1 2 0 5  
GSM-410 MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ Seçmeli 3 0 0 5  
GSM-412 BANKET VE ORGANİZASYON Seçmeli 1 2 0 5  
GSM-414 YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI Seçmeli 1 2 0 5  
GSM-416 AROMATİK BİTKİLER VE BAHARATLAR Seçmeli 1 2 0 5  
GSM-418 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ Seçmeli 3 0 0 5  
GSM-420 SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ Seçmeli 1 2 0 5  
-
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ DERSLERİ-8. Dönem (1 ders seçilir)
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS  
GSMSEC-402 RUSÇA-IV Seçmeli 4 0 0 4  
GSMSEC-404 İTALYANCA-IV Seçmeli 4 0 0 4  
GSMSEC-406 İSPANYOLCA-IV Seçmeli 4 0 0 4  
GSMSEC-408 ALMANCA-IV Seçmeli 4 0 0 4